Petra Oppenhuis

Raadslid commissie Ontwikkeling

Even voorstellen:
Petra Oppenhuis

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijkse leven werk ik bij de politie in Amsterdam. Daar probeer ik samen met partners zoals wijkbewoners, ondernemers, gemeente en instellingen problemen op te lossen en de leefbaarheid en veiligheid in de buurt te verhogen.

Waarom wil jij je inzetten voor de lokale politiek? 
Ik wil graag dat mijn stad veilig en leefbaar is en blijft. Ik wil graag luisteren naar de belangen en wensen van de Haarlemmers en de Spaarndammers en hun belang te behartigen in de gemeenteraad.

Waarom CDA Haarlem?
Het CDA past bij mijn normen en waarden. CDA Haarlem in het bijzonder vanwege de Haarlemse Maat. Altijd kijken naar de realiteit en haalbaarheid. Inclusie is belangrijk dus wordt zeker niet vergeten.

Waar wil jij je de komende vier jaar graag voor inzetten? 

  • Sport bereikbaar voor iedereen
  • Goede jeugdzorg
  • Groene zomen zoals de Hekslootpolder behouden
  • Een veilige en leefbare omgeving
  • Meer groen in de buurt
  • Een toegankelijke en transparante gemeente

Wat maakt Haarlem volgens jou zo’n mooie stad?
Haarlem is een goede winkelstad met een vriendelijke uitstraling. De ligging van de stad is gunstig nabij bos en strand. Er is veel te beleven op culinair en cultureel gebied. Er zijn veel sportfaciliteiten in Haarlem. Kortom, in Haarlem is het goed toeven.

Wat is jouw drijfveer?  
Veel mensen zijn hun vertrouwen kwijt in de politiek, gemeente en instellingen als bijvoorbeeld de jeugdzorg. Ik hoop dat ik door mijn inzet in de gemeenteraad een steentje kan bijdragen aan het terugwinnen van dat vertrouwen. Dat niet alleen de gemeente toegankelijk en transparant wordt maar ook de jeugdzorg die de gemeente inkoopt voor de gezinnen die jeugdzorg nodig hebben.

Wat wil je verder nog kwijt?
Ik hoop dat wij als CDA Haarlem groen kunnen kleuren met veel groene initiatieven. Dat we een partij zijn voor jong en oud en inclusiviteit hoog in het vaandel hebben.