Renske Horn

Kandidaat nr. 9

Even voorstellen:
Renske Horn

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven ben ik illustrator. De afgelopen jaren werk ik vooral aan de Haarlemse Huisjes. Een serie illustraties van Haarlemse gebouwen en andere Haarlemse producten. Als groot fan van onze stad en haar historie is het helemaal geen straf om elke dag met de stad bezig te zijn. Daarnaast ben ik sinds 2014 fractiemedewerker van CDA Haarlem.

Waarom wil jij je inzetten voor de lokale politiek?
De lokale politiek raakt ons allemaal en lokale politici kunnen echt het verschil maken. Het zijn mensen die van Haarlem houden en het beste willen voor de stad en alle Haarlemmers. Ieder doet dat op zijn eigen manier.
Ik vind het erg leuk om als fractiemedewerker de raadsleden te kunnen ondersteunen bij hun werk en me in te kunnen zetten voor onze stad. Als fractiemedewerker ben je bij elke fractievergadering. Het fijne van onze fractie is dat we een heel gemengd gezelschap zijn en het erg goed met elkaar kunnen vinden. Ieder heeft zijn eigen kijk op de wereld. Ik vind het mooi om te zien hoe we soms elkaars mening kunnen veranderen of juist versterken, omdat we allemaal vanuit onze eigen ervaringen en expertise redeneren. Ik heb veel van mijn collega’s geleerd de afgelopen jaren.

Waarom CDA Haarlem?
Dat ik 4 jaar geleden actief werd binnen de lokale politiek verraste vrijwel niemand in mijn omgeving. Wel dat ik actief werd bij het CDA. Ik ben misschien ook geen typische CDA-er, maar de Haarlemse afdeling heeft mij vanaf dag 1 weten te overtuigen.

De kennis en passie waarmee de raadsleden en alle vrijwilligers zich inzetten voor Haarlem is bijzonder. Het mooie van CDA Haarlem vind ik dat we een partij zijn die niet alleen staat voor ouderen of jongeren, alleen de rijken of de armen, maar voor iedere Haarlemmer. We gaan uit van de kracht van de Haarlemse samenleving en ondersteunen waar nodig.

Waar wil jij je de komende 4 jaar graag voor inzetten?
De afgelopen vier jaar hebben we veel gesproken over ‘Haarlem ongedeelde stad’. Ik vind het belangrijk dat wonen in Haarlem voor iedereen, ongeacht je inkomen, mogelijk is. De gemeente mag wat mij betreft extra hard haar best doen om meer sociale woningen aan de stad toe te voegen.
Een ongedeelde stad heeft niet alleen met woningen te maken. Waarom heeft een buurt in Haarlem Zuid-West bijvoorbeeld meer speelplekken dan een buurt in Schalkwijk?
Ik wil me de komende jaren graag inzetten om de pracht van onze stad eerlijker te verdelen over alle stadsdelen.

Wat maakt Haarlem volgens jou zo’n mooie stad?
Haarlem is van zichzelf prachtig. Net als iedere Haarlemmer geniet ik elke dag weer van de prachtige architectuur, de parken en de gezellige binnenstad. Maar een mooi plaatje is niet voldoende. Wat Haarlem volgens mij zo mooi maakt zijn de Haarlemmers. Een nuchter, maar trots volkje. Haarlem heeft haar dorpse karakter onder andere te danken aan alle kleine initiatieven in de stad. Of het nu een klein festival is of een project als TripleThreat in Schalkwijk. We kijken naar elkaar om. Samen maken we onze stad.

Wat inspireert je?
Mensen die zich belangeloos inzetten om het voor een ander iets makkelijker te maken.

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik denk dat de politiek voor Haarlemmers soms ver weg lijkt. Het is zo belangrijk dat we als politieke partijen goed bereikbaar zijn voor wie onze hulp nodig heeft. Ik hoop dat mensen ook de komende jaren de weg naar het stadhuis weten te vinden. Zelf wil ik me inzetten om de lijntjes tussen de politiek en de inwoners van Haarlem zo kort mogelijk te maken.