Meeuwenoverlast

Overlast door meeuwen in Haarlem neemt toe, vooral in de zomermaanden. Meeuwen gaan naar plekken waar ze makkelijk aan voedsel komen. Als ze eenmaal gewend zijn, is het moeilijk om van ze af te komen. De overlast van meeuwen is vaak enorm.

Vanaf eind maart gaan meeuwen op zoek naar een geschikte plek om te broeden. Het is belangrijk om nu in actie te komen!

Wat kunt u doen?

  • Houd uw (platte) dak en dakgoot schoon, zo liggen er geen takjes en bladeren die gebruikt kunnen worden als nestmateriaal.
  • Houd afval van straat en leg geen vuilniszakken op straat.
  • Geef meeuwen geen eten. Ze hebben het extra voer niet nodig. Voeren is ongezond voor de meeuwen en het trekt ongewenste diersoorten aan. Ook kan het leiden tot geluidsoverlast en agressief gedrag van de meeuwen.

Subsidie:

Heeft u overlast op uw dak en wilt u dit beperken? Dan kunt u subsidie aanvragen. De gemeente komt Haarlemmers dit jaar tegemoet door het verstrekken van maximaal 350 euro voor het aanbrengen van meeuwenwering op het dak. Deze tegemoetkoming wordt alleen verstrekt als de meeuwenwering wordt gedaan door gecertificeerd bedrijf PCF Holland. Voorkomen dat meeuwen op daken een nest bouwen en eieren leggen is nog altijd dé manier om meeuwenoverlast te verminderen.