Renske Horn

Fractiemedewerker

Even voorstellen:
Renske Horn

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven ben ik illustrator. De afgelopen jaren werk ik vooral aan illustraties voor mijn webshops: de Haarlemse Huisjes en Hollandse Huisjes. Ook teken ik in opdracht voor bedrijven en particulieren. Als groot fan van onze stad en haar historie is het helemaal geen straf om veel met de stad bezig te zijn. Daarnaast ben ik sinds 2014 fractiemedewerker van CDA Haarlem.

Waarom wil jij je inzetten voor de lokale politiek?
De lokale politiek raakt ons allemaal en lokale politici kunnen echt het verschil maken.
Het is erg leuk en interessant om als fractiemedewerker de raadsleden te kunnen ondersteunen bij hun werk en me in te kunnen zetten voor onze stad. Tijdens de fractievergadering laat ik graag mijn mening horen over onderwerpen die me aan het hart gaan.

We zijn als fractie een hechte club en we hebben allemaal onze eigen kijk op de wereld. Soms zijn we het met elkaar eens, soms niet en tijdens onze gesprekken kunnen we elkaar van mening doen veranderen. We redeneren allemaal vanuit onze eigen ervaringen en expertise. We versterken elkaar en er is voor iedereen evenveel ruimte.
Ik heb veel van mijn collega’s geleerd de afgelopen jaren. Dat blijf ik graag nog even doen.

Waarom CDA Haarlem?
Dat ik in 2014 actief werd binnen de lokale politiek verraste vrijwel niemand in mijn directe omgeving. Wel dat ik actief werd bij het CDA. Ik ben misschien ook geen typische CDA-er, maar bij de Haarlemse afdeling voel ik me op mijn plek.

Iedere partij in de Haarlemse gemeenteraad is een lokale partij, zo ook het CDA. We maken allemaal onderdeel uit van onze stad en weten wat er leeft.

Waar wil jij je de komende 4 jaar graag voor inzetten?
De afgelopen jaren is er veel gesproken over ‘Haarlem ongedeelde stad’. De gemeente mag wat mij betreft extra hard haar best doen om te zorgen dat er meer sociale woningen aan de stad worden toegevoegd.
Een ongedeelde stad heeft niet alleen met woningen te maken. Waarom heeft mijn buurt in Haarlem Zuid-West bijvoorbeeld meer speelplekken dan een buurt in Schalkwijk? Voorzieningen horen ook eerlijk verdeeld en voor iedereen bereikbaar te zijn.

Wat maakt Haarlem volgens jou zo’n mooie stad?
Haarlem is prachtig. Net als iedere Haarlemmer geniet ik elke dag weer van de architectuur, de parken en de gezellige binnenstad. Maar wat Haarlem volgens mij echt mooi maakt zijn de Haarlemmers. Een nuchter, maar trots volkje. Haarlem heeft haar dorpse karakter onder andere te danken aan alle kleine initiatieven in de stad. Of het nu een kleinschalig festival is of buurtgenoten die elkaar ondersteunen. De Haarlemse samenleving is sterk, we kijken naar elkaar om. Samen maken we onze stad.

Wat inspireert je?
Soms schrik ik als ik zie hoe weinig vertrouwen er is in de politiek of in de gemeente. De afstand die mensen ervaren en het gevoel dat verandering onmogelijk lijkt. Het is zo jammer.
Als mensen van dichtbij zouden ervaren hoe hard er voor ze gewerkt wordt door mensen die ze niet kennen, zal dat wellicht anders zijn. Of het nu iemand is met dezelfde idealen als jij of niet, dagelijks zetten mensen zich in om onze stad nog mooier te maken. Niet alleen in de politiek, in heel Haarlem.

De politiek lijkt misschien ver weg. Toch hoop ik dat mensen ook de komende jaren de weg naar het stadhuis weten te vinden en met ons in gesprek blijven gaan. Ik zet me graag in om de afstand tussen Haarlemmers en de politiek te verkleinen.