Lisette Sijm

Bestuurslid

Even voorstellen:
Lisette Sijm

Lisette is 26 jaar, heeft een achtergrond in de politicologie en de kunst- en cultuurwetenschappen en woont in de Leidsebuurt.

Progressief, jong en niet gelovig, maar dan toch bij het CDA?
Het CDA is bij uitstek de partij die altijd de samenwerking opzoekt en niet polariseert. Daar hecht ik ongelooflijk veel waarde aan als het gaat om politieke besluitvorming. Ik vind het jammer hoe andere partijen soms zo graag het verschil benadrukken. Het CDA erkent die verschillen zeker, maar gaat dan altijd op zoek naar een oplossing waarin we elkaar juist wel kunnen vinden. Van links tot rechts van progressief tot conservatief.

Het CDA noem jij de meest sociale partij, waarom?
Dat klopt, sociaal bijvoorbeeld in de zin dat we er alles aan doen om isolement te voorkomen. Want wat als je in de schulden raakt of als je gezondheid of leeftijd een ongewenste afstand tot de maatschappij creëert? Denk dan niet alleen aan afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook tot een sociaal leven, kunst & cultuur en sport. Ik vind het belangrijk dat de overheid je goed opvangt zolang je het zelf niet meer redt, maar ze je daarbij de handvatten biedt om weer zelfredzaam te worden. Dat gevoel wordt breed gedeeld binnen het CDA.

Waarom wil jij zelf de gemeenteraad in?
Laat ik beginnen te zeggen dat ik het tof zou vinden als veel meer mensen zich zouden aansluiten bij een politieke partij. Hoe vaak discussieer je thuis niet aan de keukentafel over dingen die beter zouden kunnen, of bespreek je met je buren, collega’s of vrienden de directe omgeving waar je werkt of woont? Veel van mijn vrienden bevinden zich links en rechts van mij op het politieke spectrum en door met elkaar te praten over waar we tegen aan lopen in het dagelijks leven komen we erachter hoe we vanuit onze eigen ervaringen onze omgeving nog beter zouden kunnen vormgeven. Ik zit vol creatieve ideeën, die ik om wil zetten in daden, samen met de andere partijen hier in de gemeente Haarlem. Ik heb vertrouwen in de Nederlandse democratie en ik denk dat we juist lokaal het verschil kunnen maken. Daarom stel ik me verkiesbaar tijdens deze gemeenteraadsverkiezingen 2022.

Tot slot wil ik iedereen hoe dan ook oproepen om anno 2022 op z’n minst te stemmen op een vrouw, en bel me gerust eens over hoe wij samen gemeente Haarlem nog fijner kunnen maken.

E: lisette.sijm@noord-holland.nl
T: 06 – 18 31 72 46