Jurrit Visser

Bestuurslid

Even voorstellen:
Jurrit Visser

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben technisch officier bij de Koninklijke Marine. Ik heb veel gevaren, maar werk nu aan de wal aan het onderhoud van schepen. Naast mijn werk ben ik actief bij een waterscoutinggroep in Haarlem, de BIM-Bakenessergroep. Ten slotte doe ik veel aan hardlopen en speel ik graag bordspellen.

Waarom wil jij je inzetten voor de lokale politiek?
Ik woon mijn hele leven al in Haarlem en voel me sterk verbonden met de stad. Lokale politiek is vaak heel tastbaar. Het gaat bijvoorbeeld over de inrichting van een weg, de wijze waarop de WMO is geregeld of hoe we het woningtekort aanpakken. Ik wil daarbij niet aan de zijlijn staan, maar meewerken aan de toekomst van Haarlem en Spaarndam.

Waar wil jij je de komende 4 jaar graag voor inzetten?
Ik wil me de komende jaren vooral inzetten voor duurzaamheid, mobiliteit en ruimtelijke ordening. Dit zullen de komende jaren belangrijke thema’s worden. Hoe zorgen we ervoor dat Haarlem van het gas afkomt? Hoe houden we Haarlem bereikbaar? Hoe zorgen we ervoor dat Haarlemmers nog een woning kunnen kopen? Deze thema’s hebben bovendien veel raakvlakken en kun je daardoor niet los van elkaar zien. Door mijn technische achtergrond heb ik affiniteit met deze onderwerpen en denk ik dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren.

Wat maakt Haarlem volgens jou zo’n mooie stad?
Ik houd van Haarlem omdat het een stad is met alle voorzieningen, maar met de sfeer van een dorp. Ik ben opgegroeid in Zuid, heb later in Noord gewoond en woon nu in het centrum. In elke wijk voelde ik me thuis en had ik goed contact met de buren. Ook is de hele stad door de geringe omvang goed te befietsen, waardoor alle voorzieningen binnen bereik zijn. Ten slotte houd ik van de geschiedenis van Haarlem.

Wat inspireert je?
Ik ben altijd actief geweest bij de scouting en gezien hoeveel plezier kinderen daarbij beleven. Dat geeft mij voldoening en de energie om ermee door te gaan. Ook veel Haarlemmers zetten zich vrijwillig in voor de stad of de samenleving. Denk hierbij aan verenigingen, wijkraden of binnen sociaal-maatschappelijke organisaties. Ze doen dit met toewijding en veel plezier. Ik heb veel respect voor deze mensen en ze inspireren mij om me ook in te zetten voor de stad.