Michel Rog

Tweede Kamerlid

Michel Rog

Mijn naam is Michel Rog, ik ben 43 jaar en woon met mijn vrouw en twee jonge zonen nu ruim vijf jaar in Haarlem. Ik ben oud-leraar en was voordat ik Kamerlid werd voorzitter van CNV Onderwijs. Sinds 2012 ben ik de portefeuillehouder onderwijs van de CDA Tweede Kamerfractie.

In de Tweede Kamer zet ik mij in voor minder Haagse regels en toetsgekte en juist meer vertrouwen en verantwoordelijkheid voor leraren. Ik wil dat kleuters weer mogen kleuteren, dat burgerschap weer een belangrijk thema wordt in alle onderwijssoorten, dat het beroepsonderwijs beter aansluit op de arbeidsmarkt, en dat het hoger onderwijs weer toegankelijk wordt door herintroductie van de basisbeurs.

Maar de Haagse werkelijkheid staat soms mijlenver weg van wat gewone Haarlemmers ervaren. Daarom ga ik als Kamerlid iedere week op maandag en vrijdag op werkbezoek. Bij scholen, verenigingen, instellingen en bedrijfsleven. Maar ik ga ook in overleg met raadsleden en wethouders om te weten wat er speelt in onze regio. Zo weet ik hoe de landelijke politiek kan bijdragen aan regionale kansen, of welke regels en wetten juist in de weg staan voor een betere samenleving.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 stond ik op nummer 14 van het CDA. Ik barst van de ambitie om mij in te blijven zetten voor een samenleving waar we omzien naar elkaar stimuleren. Een samenleving met het beste onderwijs, zonder verstikkende regelzucht vanuit Den Haag. Ik zal mij als Haarlemmer ook blijven inzetten voor de belangen van onze mooie stad en omgeving.

CDA, voor een land dat we door willen geven.