Maurits de Lint

Kandidaat nr. 8

Wat doe je in het dagelijks leven?
In mijn dagelijks leven ben ik leerling aan het Stedelijk Gymnasium. Op dit moment zit ik mijn eindexamenjaar. Een echte bijbaan heb ik niet, maar ik pas daarentegen wel veel op.

Waarom wil jij je inzetten voor de lokale politiek?
Om te laten zien dat lokale politiek niet alleen voor ouderen is, dat jongeren ook een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan lokale politiek. Wanneer je nu in het gemeentehuis rondloopt zie je nauwelijks iemand onder de 30, laat staan onder de 20. Het is niet moeilijk te denken dat er zonder jongeren bestuurd wordt. Daarnaast draai ik sinds april 2017 mee met de CDA fractie en in deze periode heb ik ontdekt dat raadswerk ontzettend leuk kan zijn.

Waarom CDA Haarlem?
Met aardrijkskunde kregen wij inmiddels meer dan een jaar geleden de opdracht om een lokaal thema uit te kiezen en naar de gemeenteraadsvergaderingen te gaan die daarbij hoorden. Ik vond het een ontzettend leuke opdracht en heb dat met alle plezier gedaan. Het was daar echter dat ik de bijdrages van een aantal fracties behoorlijk vond tegenvallen. Reden genoeg voor mij om uit te gaan zoeken of er een partij was met mensen waarin ik mij kon vinden. Niet lang daarna heb ik mij aangemeld als lid en mocht ik op gesprek komen bij Merijn Snoek.

Waar wil jij je de komende 4 jaar graag voor inzetten?
De komende 4 jaren wil ik mij richten op moderne thema’s die jongeren aangaan en op kleine problemen waar Haarlemmers soms op stuiten. Digitalisering is een goed voorbeeld van een thema dat jongeren aangaat, maar ook verbetering van het onderwijs in Haarlem, te beginnen met inversteren in het onderhoud van onze schoolgebouwen. Hiernaast wil ik ook vooral een aanspreekpunt kunnen zijn voor mensen die met problemen zitten, die vaak makkelijker op te lossen zijn dan ze denken.

Wat maakt Haarlem volgens jou zo’n mooie stad?
Voor mij is Haarlem de mooiste stad van Nederland, omdat het de stad is waar ik opgegroeid ben. Dankzij het feit dat ik op het Stedelijk Gymnasium zit heb ik veel geleerd over de geschiedenis van Haarlem en dat helpt mij natuurlijk de historische binnenstad van Haarlem extra te waarderen.

Wat is jouw drijfveer?
Al sinds de basisschool heb ik het altijd leuk gevonden om voor een groep te spreken en vooral de discussie aan te gaan. Toen uitte zich dat in het campagne voeren voor een plek in de leerlingenraad, nu neemt het iets serieuzere vormen aan door mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Je kan zeggen dat ik dit doe gewoonweg omdat ik het leuk vind.