Jan Klaver

Kandidaat nr. 6

Even voorstellen:
Jan Klaver

Wat doe je in het dagelijks leven?
Bij Rabobank Noord-Kennemerland ben ik in de directie verantwoordelijk voor de dienstverlening aan particuliere klanten. Het werkgebied van de bank valt samen met dat van de gemeentes Castricum, Heiloo en Bergen.

Waarom wil jij je inzetten voor de lokale politiek?
Ik voel mij verbonden met de uitgangspunten van het CDA. Jarenlang ben ik bestuurlijk actief geweest voor het CDA. Nu wil ik graag als volksvertegenwoordiger aan de slag.  De representatieve democratie vind ik een goed model. We geven het vertrouwen aan gekozen vertegenwoordigers die zich inzetten voor het maatschappelijk belang. Die rol wil ik vervullen. Voor mij is die rol  goed  te combineren met werk en privé, nu onze kinderen allen het ouderlijk huis hebben verlaten.

Waarom CDA Haarlem?
Mariëtte en ik hebben vanwege werk diverse omzwervingen gemaakt door het land. In 2015 hebben wij gekozen voor de stad van onze dromen: Haarlem. Wij zijn in De Heiliglanden gaan wonen. We hebben het zeer naar onze zin. De verbondenheid met het CDA en de stad Haarlem maken dat ik als volksvertegenwoordiger wil meebouwen aan de ontwikkeling van onze stad.

Waar wil jij je de komende 4 jaar graag voor inzetten?
Voor de grote uitdagingen van de stad. Een evenwichtig groei van de stad springt er daarbij uit. Ja, er moeten meer woningen komen, maar wel op een wijze en in een tempo die de stad aankan qua voorzieningen en verkeer.

Ik ben een betrokken parochiaan van de De Nieuwe Bavo. Er is veel geld geïnvesteerd in de restauratie van dit monumentale gebouw. Ik wil er graag aan bijdragen dat meer toeristen De Nieuwe Bavo bezoeken als onderdeel van het cultureel erfgoed van onze stad.

Dat de bewoners van De Heiliglanden en De Kamp mij gaan zien als een goede vertegenwoordiger die oog heeft voor de issues in de wijk en daar oplossingsgericht aandacht aan geeft. Nu is bijvoorbeeld de nieuwe invulling van de Egelantier actueel.

Wat maakt Haarlem volgens jou zo’n mooie stad?
Haarlem is een prachtige stad vanwege:

  • De ligging: centraal, nabij zee, strand, bossen en duinen.
  • Het authentieke van de stad.
  • Het multiculturele karakter.
  • De prettige woon- en leefomgeving.
  • De dynamiek van het toerisme en cultuur.

Wat is jouw drijfveer?
Eén van de uitgangspunten van het CDA is rentmeesterschap.  Ik vind het belangrijk om onze wereld, ons land en onze stad goed te beheren en zorgvuldig door te geven aan volgende generaties.  Een meer eigentijds begrip is duurzaamheid. Duurzaam met onze schaarse middelen omgaan. Ik voel die verantwoordelijkheid en wil die graag dragen.

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik zou het mooi vinden als de politieke cultuur in Haarlem zich positief en opbouwend ontwikkelt. Dat we de diversiteit van achtergronden, standpunten en belangen telkens weten te overbruggen om onze stad verder te brengen.