Daisy Ooms

Kandidaat nr. 7

Even voorstellen:
Daisy Ooms

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven werk ik als arts bij de GGD/Veiligheidsregio Kennemerland, aan de Zijlweg in Haarlem. Ik ben gespecialiseerd tot arts Maatschappij& Gezondheid en houd me bezig met de vraag hoe we kunnen zorgen voor een zo optimaal mogelijke gezondheid en veiligheid van mensen in de regio. In mijn werk komen geneeskunde en de maatschappij samen. Het is een erg leuke en afwisselende baan, mede door de grote maatschappelijke betrokkenheid.

Buiten mijn werk om ben ik graag buiten. Lekker de natuur in, sporten of een terrasje pakken in de stad. Reizen is mijn grootste passie: ik heb al veel van de wereld gezien en hoop nog veel te gaan ontdekken.

Waarom wil jij je inzetten voor de lokale politiek?
Vanuit mijn werk weet ik dat de leefomgeving erg belangrijk is voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Denk bijvoorbeeld aan een groene buurt, luchtkwaliteit, veiligheid op straat, maar ook dat er genoeg voorzieningen in de buurt aanwezig zijn.

Mensen hebben hier zelf niet altijd veel invloed op, omdat dit voor een groot deel wordt bepaald door de gemeente. Door mij in te zetten voor de lokale politiek hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan een gezonde, veilige en prettige leefomgeving. Ik houd me altijd bezig met de vraag of dingen niet beter kunnen en zie hierin veel kansen.

Waarom CDA Haarlem?
CDA staat voor een samenleving waarin ieder mens meetelt en we er voor elkaar zijn wanneer dat nodig is. Dit betekent ook dat iedereen de verantwoordelijkheid heeft om een steentje bij te dragen. Geven en nemen, dat vind ik een mooi uitgangspunt.

Mensen zijn gelukkiger wanneer zij actief deelnemen aan het maatschappelijk leven. Door te werken, vrijwilligerswerk te doen of actief betrokken te zijn bij een vereniging, school of buurtcentrum kom je in contact met anderen, voel je je nuttig, gewaardeerd en met elkaar verbonden. Dat draagt bij aan het leven, geluk en gezondheid.

Waar wil jij je de komende 4 jaar graag voor inzetten?

  • Kwaliteit boven kwantiteit: beheerste groei, niet ten koste van natuur of leefbaarheid
  • Zorg voor kwetsbare mensen
  • Terugdringen van eenzaamheid
  • De stad bereikbaar houden
  • Behoud van natuur zowel in- als rondom de stad
  • Behoud van het historische stadscentrum
  • Investeren in sportvoorzieningen

Wat maakt Haarlem volgens jou zo’n mooie stad?
De combinatie van een prachtige historische binnenstad met natuur, duinen en strand dichtbij, maakt Haarlem voor mij de ideale woonplaats.
Haarlem heeft de faciliteiten van een stad, maar geeft mij door de vriendelijke sfeer toch het gevoel in een dorp te wonen.

Wat is jouw drijfveer?
Ik zet me graag in voor een betere wereld en behoud van al het moois wat we nu hebben. Zowel voor nu, als voor toekomstige generaties.